Omega-3 vegansko olje z EPA & DHA, prehransko dopolnilo (60 kapsul)

Sunwarrior Omega 3 je prehransko dopolnilo, ki vsebuje olje alg in AlmegaPL® pridobljena iz čistih alg in izvlečkov naravnega seva mikroalg. Izdelek je veganski. Alge so primarni vir Omega3 maščobnih kislin (EPA in DHA).

omega-3-heart-mind
zakaj-omega-3

Morski viri, kot so ribe in kril, sami ne proizvajajo maščobnih kislin omega-3, temveč jih dobijo iz alg in jih nato kopičijo v maščobnem tkivu. Hkrati pa z maščobnimi kislinami kopičijo tudi industrijske in okoljske nečistoče, zato olja, ki so pridobljena iz rib, vsebujejo visoke koncentracije toksinov.

Ribe so najbolj ekonomičen način pridobivanja esencialnih maščobnih kislin, povpraševanje po dodatkih ribjega olja pa drastično vpliva na njihovo svetovno populacijo rib. Več kot 70 % vrst rib je v celoti izkoriščenih ali v upadu. Študije napovedujejo, da bo čezmerni ribolov do leta 2048 povzročil popoln propad ekosistema oceana.

Izboljšajte zdravje svojih možganov in srca z naravnim virom omega 3 iz alg

alga-sw

Olje alg in AlmegaPL®

Sunwarrior Omega3 je pridobljena iz čistih alg in izvlečkov iz naravnega seva mikroalg, ki vsebujejo fosfolipide in glikolipide, ki našemu telesu omogočajo, da absorbira več omega-3 kot iz ribjega olja.

To olje vsebuje DHA (dokozaheksaenojsko kislino), ki predstavlja 97 % maščob omega-3 v možganih in vsebuje visoko raven EPA (eikozapentaenojska kislina). Kombinacija alginega olja in AlmegaPL® vsebuje vse omega-3 maščobne kisline: EPA, DHA, omega 3, 6, 7 in 9.

DHA – dokozaheksaenojska kislina

DHA je bistvenega pomena za pravilen razvoj in rast možganov, saj izboljšuje pretok in prožnost nevronov, hkrati pa povečuje komunikacijo med nevroni. Dokazano je, da DHA zmanjšuje degeneracijo možganov, izboljšuje kratkoročni in dolgoročni spomin, povečuje ostrino vida in izboljšuje kakovost življenja. Pomanjkanje DHA lahko povzroči pomanjkanje učenja in Alzheimerjevo bolezen.

EPA – Eikozapentaenojska kislina

EPA ima  protivnetne lastnosti, saj zavira sintezo molekul, ki povzročajo vnetje. Dokazano je, da EPA izboljšuje duševno stabilnost in pripomore k izboljšanju našega razpoloženja, hkrati pa krepi kardiovaskularni in imunski sistem.

ALA – alfa-linolenska kislina

ALA je majhna veriga maščobne kisline, ki se pretvori v dolgoverižni EPA in DHA.

Polarni lipidi – topni v olju in vodi

AlmegaPL® vsebuje tako fosfolipid kot glikolipid, zato je topen tako v olju kot v vodi.

Omega-3 dopolnila, ki vsebujejo ribje olje, v želodcu razpadejo zaradi želodčnih sokov, kar povzroča neprijeten “ribji priokus”. Polarni lipidi AlmegaPL® so biološko dostopni in omogočajo, da se omega-3 kisline boljše prebavijo in hitreje prenesejo esencialne maščobne kisline v črevesne stene in krvni obtok.

Klorofil – rastlinski pigment 

Klorofil je rastlinski pigment, ki se veže na potencialne rakotvorne snovi in onemogoči absorpcijo. Klorofil izboljša razstrupljanje jeter z naravnim odstranjevanjem toksinov in upočasni rast škodljivih bakterij. Izboljša tudi prebavo s povečanjem metabolizma in pomaga pri uravnavanju telesne teže.

Pakiranje (60 kapsul)

Delite naprej ...

Podobni izdelki