sunwarrior-zgodba-1

Kdo smo?

Družinsko podjetje s sedežem na jugu države Utah, v ZDA

Sunwarrior se zavzema za izdelavo najboljših rastlinskih beljakovin in dodatkov iz super živil. Naše poslanstvo je nahraniti in preoblikovati planet tako, da začnemo s spremembami pri posameznikih. Zagotavljamo najbolj kakovostno, čisto, cenovno dostopno rastlinsko prehrano, izobraževanje in biotehnologijo, podprto z znanostjo. To nam daje zagon za vse, kar počnemo: od pridobivanja najboljših ekoloških sestavin po vsem svetu do uporabe reciklirane embalaže in izdelave embalaže, ki jo je mogoče reciklirati.

To smo mi!

Verjamemo, da rastline zagotavljajo najčistejšo in najmočnejšo hrano, bogato z antioksidanti, vitamini, minerali, encimi in fitohranili. Naše telo hrepeni po pravi hrani, še posebej v tej dobi, ko močno predelamo vse, kar jemo, pri čemer hrani odvzamemo vse prednosti in hranila, še preden jih imamo priložnost uporabiti. Čas je, da se vrnemo nazaj k naravi in poiščemo to, kar nam manjka. Rastline so čudovite, saj zajemajo sončno energijo na skoraj čaroben način in nam jo nato tako prosto ponujajo.

Pridružite se Sunwarriorju v našem poslanstvu, da obnovimo sebe, svoj um, svoje telo in svoj svet z rastlinsko prehrano. Skupaj lahko resnično spremenimo planet, z enim bojevnikom naenkrat.
sunwarrior-zgodba-2

Denley je odraščal na stojnici s sadjem, kjer je pomagal svojim staršem. Na voljo so imeli veliko svežih pridelkov, toda, kot pojasnjuje Denley, je bila njegova dnevna prehrana sestavljena iz sladkarij, kokakole in kajenja. V najstniških letih se mu je razvila astma in pestile so ga še druge težave s pljuči.

Ko je bil Denley star 13 let, je njegova mati začela gojiti in sočiti pšenično travo, ki je znana po neverjetnih zdravilnih lastnostih, da bi pomagala svojemu sinu obnoviti zdravje. Kar pa ni vedela je, da je Denley kadil cigarete že od 10. leta starosti. Ko je Denley prvič začel piti pšenično travo, ga je zajel občutek dobrega počutja in evforije, česar še nikoli ni čutil. Takrat je spoznal, da kar daje v svoje telo, spremeni njegovo počutje.

Denley je dokončno nehal kaditi pri osemnajstih letih, ko mu je zdravnik napovedal samo še 6 mesecev življenja. Tistega dne je Denley pokadil zadnjo cigareto.

Denley je začel brati knjige o tem, kako izboljšati svoje zdravje. Kmalu si je ustvaril družino in rodili sta se mu dvojčici. Potem ko so njegovima hčerkama diagnosticirali smrtno nevarno bolezen, je sklenil, da bo storil vse, kar je potrebno, da jima reši življenje. Pot je nadaljeval z iskanjem znanja za svojo družino, pri njegovih petindvajsetih letih pa so postali vegetarijanci.

Ko se je njegovo osebno potovanje nadaljevalo s prebiranjem knjig, z osebnimi izkušnjami in drugimi ključnimi vodiči, je Denley izbral veganski življenjski slog in nato popolnoma presno rastlinsko prehrano. Danes imata Denley in žena Jen zdravo številčno družino, ki šteje 7 otrok in 25 vnukov.

Poti obeh soustanoviteljev sta se združili leta 2007, ko sta se spoznala na festivalu presne hrane v Sedoni, v Arizoni. Nick je prepoznal potrebo po beljakovinskih nadomestkih pri vegetarijancih in veganih, zlasti tistih, ki so želeli pridobiti ali ohraniti mišice. Vendar je ta beljakovinski nadomestek moral imeti optimalni izkoristek beljakovin s popolnim aminokislinskim profilom in moral je biti dobrega okusa. Njune ideje so postale načrt, po večkratnih preizkusih in vztrajnosti pa je Sunwarrior ustvaril svoj prvi beljakovinski nadomestek iz presnih rastlin z misijo, da nahrani ljudi s kvalitetnimi hranili in da spremeni naš planet.

sunwarrior-zgodba-3

Pri trinajstih letih je Nick Stern začel svojo pot do zdravega načina življenja. Bil je suhe postave in želel je pridobiti mišično maso, zato je začel dvigovati uteži. Takrat je njegova svakinja delala v trgovini z zdravo prehrano in Nicku dala nekaj pomembnih napotkov glede prehrane ter ga seznanila s hranilno bogatim sokom pšenične trave. Nekega dne, ko je Nick obiskal trgovino in brskal po oddelku s knjigami, se je ustavil pri knjigi Paula Braggsa “Čudež posta” (The Miracle of Fasting – Proven Throughout History). Ko je brskal po straneh, ga je sporočilo knjige očaralo. Takoj si je kupil sokovnik, se začel postiti in jesti bolj zdravo hrano.

Začel je pridobivati mišično maso in začutil neverjetno energijo. Prijatelji so se mu posmehovali, ker se je dosledno držal svojih zdravih odločitev, tako da so ga klicali “Fant narave”.

V poznih dvajsetih in zgodnjih tridesetih letih je Nick začel trenirati za tekmovanja v bodybuildingu. Začel je prebirati najnovejše fitnes revije, ki so poudarjale, kako pomembno je v obroke dodajati velike količine kalorij in živalskih beljakovin, vsaj pet do šestkrat na dan, da bi dosegel rezultate, potrebne za tekmovanje. Nick je posvojil priporočen način prehranjevanja, saj so njegovi konkurenti tudi sledili temu režimu in vsaj na videz se je zdelo, da so na pravi poti.

Na žalost je Nick le nekaj let pozneje odkril zapoznele in skrite posledice težkega dvigovanja uteži, uporabe živalskih beljakovin in presežka sečne kisline.

V petdesetih letih je Nick sklenil, da se bo vrnil k zdravemu življenju, ki se ga je naučil v mladosti. Nick se je začel prehranjevati z večinoma presno rastlinsko hrano, da bi zmanjšal sečno kislino in ohranil dolgo in zdravo življenje h kateremu je stremel v mladosti.

Proizvodnja

Blagovna znamka Sunwarrior je bila ustanovljena 2010. Leta 2019 smo prešli na lastno proizvodnjo zaradi naše zaveze, da se bomo nenehno izboljševali in bolje služili našim strankam. Proizvodnja se nahaja le 16 km od sedeža podjetja na jugu države Utah in ima ekološki certifikat CCOF Organic. Z naraščajočimi zahtevami strank, nam lastna proizvodnja omogoča pospešeno lansiranje novih izdelkov, hitrejše pošiljanje in izboljšan nadzor kakovosti. Večina izdelkov Sunwarrior, izdelanih v tem objektu, ima ekološki certifikat CCOF.

sunwarrior-zgodba-4

NAŠ POSLOVNI MODEL

Smo eno redkih podjetij, ki imajo lastno proizvodnjo in distribucijo.

UNIKATNA FORMULA

Sunwarrior ima unikatno registrirano edinstveno mešanico, ki smo jo ustvarili z lastnim znanjem in izkušnjami.

NAŠ INTERES

Ogromno smo vložili v nadzor nad svojimi izdelki.

Sunwarrior family

Sunwarrior je družinsko hitro rastoče podjetje, ki danes zaposluje več kot 50 ljudi, med katerimi so tudi družinski člani. Večina zaposlenih se tudi prehranjuje rastlinsko in sledi filozofiji podjetja. Njihovo družino pa so razširili širom po svetu. Podjetje ima veliko mrežo partnerjev ~ distributerjev v več kot 70 državah po svetu. Njihova izjemna lastnost je lojalnost do vsakega uvoznika v svoji državi. Izredno veseli smo, da smo tudi mi v Sloveniji lahko del njihove širše družine.

Smo manjše podjetje s srčno ekipo. Druži nas ljubezen do zdrave prehrane, strokovnost ter sočutje do ljudi, živali in narave. 

Podjetje Center Moje Zdravje d.o.o. v Sloveniji zastopa blagovno znamko Sunwarrior in skrbi za uvoz in distribucijo že od leta 2014. Sunwarrior izdelke dobavljamo ekološkim in specializiranim trgovinam z zdravo prehrano. Prodajna mesta lahko najdete tukaj.

Utrinki iz našega obiska Sunwarrior v Utahu, 2018

sunwarrior-zgodba-5