Kdaj?

Sreda, 24. 10. 2018, ob 17.30

Kje?

Kalček, Celovška 268, Ljubljana

Na predavanju, ki je namenjeno vsem, ki želijo več moči za vsakodnevna opravila ter stabilna in zdrava zrela leta, boste izvedeli:

  • Kaj so beljakovine in zakaj jih potrebujemo?
  • V kateri hrani najdemo beljakovine?
  • Kakšna je razlika med živalskimi in rastlinskimi beljakovinami?
  • Koliko beljakovin potrebujemo dnevno?
  • Kdo potrebuje dodatne beljakovine?
  • Kakšna je absorpcija različnih virov beljakovin?
  • Med kakšnimi viri beljakovin v prahu lahko izbiramo?
  • Zakaj bi izbrali rastlinske beljakovine v prahu namesto sirotkinih?
  • Kaj je pomembno vedeti pred nakupom beljakovin (pomen porekla surovin, ekološka pridelava in druga pomembna dejstva)
  • Ali je pomembno, da so beljakovine v prahu, ki jih uživamo kaljene in fermentirane?
  • Ali so beljakovine v prahu primerne za otroke, nosečnice in doječe matere?
  • Kako si lahko sami izračunamo potreben dnevni vnos beljakovin?
  • Primer polnovrednega rastlinskega jedilnika
  • Na kakšne načine lahko uporabljamo beljakovine v prahu v vsakodnevnih jedeh
  • Ideje za enostavne recepte z degustacijo Sunwarrior beljakovin.

Predava: Katarina Miklavc, uni.dipl.inž. živilstva in prehrane, študentka magistrskega študija prehrane na Biotehnični fakulteti; Center Moje Zdravje d.o.o.

Predavanje je brezplačno.

Zaželena je prijava na info@kalcek.si.